Bättre/värre än alla andra

Det här är ett ganska privat och känsligt inlägg, vet inte ens om jag ska publicera det.
 
(läser ni så fick ni ju uppenbarligen det)
 
Jag har insett att jag är en sån där person som vill vara lite bättre, jag är duktig på att berätta hur bra allt är eller hr dåligt allt är. Så fort nån berättar något dåligt eller bra så kan jag inte bara säga: Nej va synd eller Åå va bra. Utan måste fortsätta med nåt dåligt om mitt liv eller nåt bra för den delen. Jag måste hela tiden vara lite bättre/värre än alla andra. Jag har insett det och håller just nu på att jobba bort det.
 
Jag har nog egentligen vetat om det ett tag men sen jag fick barn har det nästan blivit värre. Jag har skämts över att lägga ut bilder för att allt inte är "perfekt" som andras bilder kan vara. Jag vill hela tiden försöka visa hur bra och fint allt är, men sanningen är att det är ett kaos, vi har inte städat och fint hemma (ibland händer det) och det är okej! Vi är småbarnsföräldrar och jag tror att även om en bild på instagram är "perfekt" så skulle man vrida kameran lite åt nåt håll så är kaoset där.
 
Jag har funderat på att sluta blogga och kanske sluta med instagram, jag uppdaterar knappt min facebookstatus längre och lägger inte upp bilder på instagram vare dag, jag bloggar iof knappt heller. Men antingen slutar jag eller så plockar jag fram sanningen och visar mitt rätta liv. Men jag tror att det kan bli en prestige i det också att jag ska vara den som visar sanningen och det går till överdrift till slut det också. Jag har ett behov och har nog alltid haft ett behov av att synas och höras, blogga, instagram och facebook alla måste veta allt om mitt liv. Det har som sagt blivit mycket bättre men jag vill nog ändå att det ska bli ännu lite bättre.
 
Så vart vill jag komma?
Jag vet inte riktigt, jag vet bara att jag måste inse att mitt liv faktiskt är bra och i mina ögon helt "perfekt" och jag behöver inte visa det för alla andra, jag kan glädjas åt andras lycka och känna medlidande när det går dåligt, kanske komma med nåt bra tips. Man måste inte vara bättre/sämre än andra!
 
Så jag komme rnu att sluta blogga, kanske för evigt och kanske bara för en liten stund.
 RSS 2.0