En dag i stallet

Idag spenderade jag och barnen några timmar på stall strö, mycket trevligt vare :D Barnen klappade på hästar, katter och får. Det va väldigt uppskattat! Själv fick jag snacka lite skit med Fellis och rida Chevis, de va väldigt uppskattat av mamman!
 
Sist jag red Chevan så hoppade jag honom, första gången han hoppade med ryttare på ryggen. Han är sån häst som gör sina ryttare rädda, han skuttar och har ibland alla hovar i luften. Men idag skötte han sig kanon, jag är en rätt lugn ryttare som inte hetsar upp mig, blir rädd eller arg. Som idag när han backade och backade så väntade jag ut honom och helt enkelt visade lungt och bestämt och att vi ska fram åt det håller jag vill och tillslut gick det.Jag anser att det inte hjälper att bli arg, sitta och banka på hästen för att få den att göra som du vill. Om man bara visar lungt och bestämt att hur mycket hästen än bråkar och backar så kommer den ändå få gå dit jag vill då ger dom sig till slut. Jag har ridit flera såna hästar och i slutändan vinner jag varje gång. Ge inte upp! Låter man hästen vinna 1 gång då äre kört, då får man kämpa ännu mer. Även om det tar en halvtimme och du kanske bara får hästen att gå två meter och sen vänder så ska du alltid vinna.
 
 
Loke myste massa med Chevan och klappade honom :D
 
 
Och jag red :D Han skötte sit bra för att inte ha blivit riden på 3 veckor, ska rida honom på torsdag igen och då ska vi ta minst en galoppfattning :) Försökte idag men det gick inge vidare, han är inte så stark så då bårkar han mest och jag märkte att han började bli trött och då är det ingen idé att bråka vidare.
 
 
Hur snygga? Lov them! Mina nya gummistövlar eller gummiskor haha.
 
 
Perfekta i skogen och i stallet :D


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:RSS 2.0